Πρώτη δια ζώσης συνάντηση του έργου​

Λόγω της πανδημίας της COVID-19, η ομάδα του PrescIT δεν είχε την ευκαιρία να συναντηθεί από κοντά μέχρι σήμερα. Η εναρκτήρια συνάντηση καθώς και οι επιμέρους συναντήσεις για την πρόοδο και παρακολούθηση του έργου πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά.

Η συνάντηση έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου στο ΕΚΕΤΑ, με την παρουσία των παρακάτω μελών.

  • ΙΠΤΗΛ: Σπύρος Νικολόπουλος, Μαργαρίτα Γραμματικοπούλου, Γιώργος Γιαννιός
  • ΙΝΕΒ: Παντελής Νατσιάβας, Αχιλλέας Χύτας, Χριστίνα Κάκαλου, Βλάσης Δημητριάδης
  • Ergobyte: Γιώργος Νικολαΐδης, Μάρθα Ζαχαριάδου, Τζένη Πλιάτσικα, Μαρία Ζανδέ
  • Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Αλέξανδρος Τζιαναμπέτης

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν κυρίως τεχνικό. Η Ergobyte παρουσίασε τα σενάρια χρήσης και την πρώτη έκδοση του συστήματος PrescIT και συγκέντρωσε σχόλια από τους συμμετέχοντες. Το ΙΠΤΗΛ παρουσίασε την πρόοδο των δραστηριοτήτων που έχει αναλάβει αναφορικά με την ερμηνεία ιατροφαρμακευτικών δεδομένων μέσω συλλογισμού. Το ΙΝΕΒ, με τη σειρά του, ανέλυσε τα αποτελέσματα της έρευνας ανάλυσης απαιτήσεων, με την οποία συλλέχθηκαν πάνω από 400 απαντήσεις. Σύμφωνα με τα κυριότερα ευρήματα, οι ιατροί φαίνεται να συναντούν δυσκολίες στη χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Από την άλλη, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ευχαριστημένοι καθώς κερδίζουν χρόνο χάρη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Επόμενος στόχος, πέρα από την πρόοδο του έργου σε τεχνικό επίπεδο, είναι η εμπλοκή των κλινικών εταίρων αλλά και ιατρών εκτός του σχήματος του έργου, οι οποίοι θα δώσουν την κατεύθυνση για την περαιτέρω ανάπτυξη του PrescIT. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο