Ομάδα

ΕΚΕΤΑ

Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα το οποίο εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και απασχολεί 600 εργαζόμενους. Κατέχει την πρώτη θέση σε επιτυχημένες προτάσεις στον Ορίζοντα 2020 (Horizon 2020), το πρόγραμμα πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και την καινοτομία. Το ΕΚΕΤΑ συμμετέχει στο έργο με δύο ινστιτούτα:

Εκτός από τον συντονισμό του έργου, το ΕΚΕΤΑ έχει αναλάβει τη βασική έρευνα στις τεχνολογίες σημασιολογικού ιστού και στην ανάλυση ιατροφαρμακευτικών δεδομένων.

Ergobyte Πληροφορική

Ergobyte Πληροφορική

Η Ergobyte ιδρύθηκε το 2002 με κύρια δραστηριότητα τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διάθεση ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής. Από το 2007 ειδικεύεται στον κλάδο της υγείας, διαθέτοντας ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών. Ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της είναι η πλατφόρμα ιατροφαρμακευτικής πληροφόρησης Γαληνός, η οποία δέχεται καθημερινά πάνω από 55.000 επισκέπτες.
Στα πλαίσια του έργου, η Ergobyte έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της αρχιτεκτονικής, την ανάπτυξη των συστημάτων καθώς και τις ενέργειες διάχυσης και εμπορικής αξιοποίησης.

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλινίκης

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο στη Ν.Α. Ευρώπη, με δυναμικότητα 383 κλινών. Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης είναι μέλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, λειτουργεί από το 2000, απασχολεί πάνω από 800 εργαζόμενους και συνεργάζεται με πάνω από 1.000 διακεκριμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Τα τμήματα του νοσοκομείου έχουν λάβει πιστοποίηση ποιότητας κατά ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005.
Στα πλαίσια του έργου PrescIT, τα στελέχη του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης θα συμβάλλουν στις διαδικασίες των πιλοτικών δοκιμών της ολοκληρωμένης πλατφόρμας συνταγογράφησης.

Ασκληπιός Ψυχιατρική Κλινική

Θεραπευτήριο Ασκληπιός

Ψυχιατρική κλινική στη Βέροια Ημαθίας με δυναμικότητα ογδόντα (80) κλινών. Το θεραπευτήριο λειτουργεί από το 2005 και προσφέρει δυνατότητες νοσηλείας ψυχιατρικών, νευρολογικών, ψυχογηριατρικών και συνοδών παθολογικών προβλημάτων. Για τις ανάγκες του έργου, η κλινική θα διεξάγει δοκιμές του πιλοτικού συστήματος με έμφαση στα ψυχιατρικά θεραπευτικά πρωτόκολλα συνταγογράφησης.

gpap

Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπανικολάου

Τριτοβάθμιο νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται στην Εξοχή Θεσσαλονίκης. Κύριος στόχος του είναι η προώθηση και η προαγωγή της υγείας παρέχοντας προηγμένες υπηρεσίες. Το νοσοκομείο αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ανήκει στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετέχει στο έργο με το εργαστήριο «Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων (ΕΥΣ)» του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική. Το εργαστήριο ασχολείται με δύο βασικούς τομείς έρευνας: 1. Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα για επιβλεπόμενη μάθηση βιολογικών εικόνων, και 2. Μηχανική μάθηση και δεδομένα μεγάλου όγκου. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα συμβάλλει στο έργο με τον έλεγχο και τη βελτίωση της αναπαράστασης των υφιστάμενων, αλλά και νέων πρωτοκόλλων συνταγογράφησης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο