Καθημερινή: Έξυπνη πλατφόρμα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Στην εφημερίδα Καθημερινή που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 16 Ιουνίου παρουσιάζεται το ερευνητικό έργο PrescIT, δίνοντας έμφαση στους άξονες σχεδιασμού της πλατφόρμας PrescIT, την ευφυΐα, την εξατομίκευση και την διαλειτουργικότητα. Στη συνέχεια παραθέτουμε τις δηλώσεις βασικών συντελεστών του έργου.

Δρ. Ιωάννης Κομπατσιάρης

Συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, Ερευνητής Α΄ Βαθμίδας ΕΚΕΤΑ, Αναπληρωτής διευθυντής ITI

Συλλέγουμε και οργανώνουμε μεγάλο όγκο επιστημονικών δεδομένων για τα φάρμακα και τις νόσους. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τα πρωτόκολλα συνταγογράφησης για να μοντελοποιήσουμε τη θεραπευτική προσέγγιση και να παρέχουμε υπηρεσίες υποστήριξης ιατρικής απόφασης.

Γιώργος Νικολαΐδης

Τεχνικός Υπεύθυνος του έργου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ergobyte

Όραμά μας είναι η αξιοποίηση της πληροφορικής για την υποστήριξη της κλινικής πράξης. Συμβαδίζοντας με τον στρατηγικό σχεδιασμό της Ergobyte, το έργο έρχεται να προσδώσει επιπλέον καινοτόμες υπηρεσίες στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας. Με το PrescIT, δημιουργούμε ένα συνταγογραφικό εργαλείο που μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι σε ανάλογες προσπάθειες του εξωτερικού.

Δρ. Χαράλαμπος Καρανίκας

Επιστημονικός υπεύθυνος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πιστεύουμε ότι η επένδυση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας αποτελεί το καλύτερο μέσο για την επιτυχή αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τις μεγάλες προσδοκίες των πολιτών για καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας, μείωση των κινδύνων για τους ασθενείς και βελτίωση της ασφάλειάς τους.

Δρ. Εμμανουήλ Δερές

Διευθύνων Σύμβουλος του θεραπευτηρίου «Ασκληπιός», Ψυχίατρος

Ιατροί, φαρμακοποιοί και νοσηλευτές εμπλέκονται από την αρχή στον σχεδιασμό της πλατφόρμας. Από πλευράς μας, θα συμβάλουμε στο έργο με τη μακροχρόνια εμπειρία μας στην αντιμετώπιση περιστατικών κατάθλιψης, άνοιας και αγχώδους διαταραχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο