Συμμετοχή στο ICIMTH 2023

Η ομάδα έργου διοργάνωσε πάνελ συζήτησης με θέμα «Paving the way for safer e-prescription: Presentation of the PrescIT platform».

Το Διεθνές συνέδριο πληροφορικής, διοίκησης και τεχνολογίας στην υγεία, ευρύτερα γνωστό και ως ICIMTH – International Conference on Informatics, Management, and Technology in Healthcare, διοργανώθηκε για 21η χρονιά από την Ελληνική Εταιρία Βιοϊατρικής Πληροφορικής και Πληροφορικής της Υγείας. Πρόκειται για μια τριήμερη εκδήλωση, η οποία προσελκύει σύνεδρους από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Το θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν: Health transformation with Informatics and Artificial Intelligence.

Ο ομάδα του PrescIT παρουσίασε την πρόοδο και τα αποτελέσματα του έργου σε μια συνεδρία μίας ώρας. Συγκεκριμένα, η κα Μαργαρίτα Γραμματικοπούλου από το ΙΠΤΗΛ αναφέρθηκε στους στόχους του έργου και τη διαδικασία αξιολόγησης της πλατφόρμας. Ακολούθησαν οι κ.κ. Γιώργος Γιαννιός από το ΙΠΤΗΛ και Αχιλλέας Χύτας από το ΙΝΕΒ οι οποίοι παρουσίασαν την αρχιτεκτονική του συστήματος και τον σχεδιασμό και την τεχνική υλοποίηση των γράφων γνώσης. Τέλος, η κα Μάρθα Ζαχαριάδου εκ μέρους της Ergobyte πραγματοποίησε ζωντανή επίδειξη των τριών υπηρεσιών του PrescIT. 

Τη συνεδρία παρακολούθησαν εκπρόσωποι πανεπιστημίων και φορέων υγείας από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, ενώ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Βασικό αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η διασύνδεση του PrescIT με τρίτα συστήματα, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξή του.

Περισσότερα για το συνέδριο στον σύνδεσμο: www.icimth.com
Μετάβαση στο περιεχόμενο