Παρουσίαση στο Θεραπευτήριο Ασκληπιός

Οι ιατροί και φαρμακοποιοί της ψυχιατρικής κλινικής γνώρισαν από κοντά την 2η έκδοση του PrescIT, η οποία ενσωματώθηκε στο πληροφοριακό σύστημα που χρησιμοποιούν

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου, το Θεραπευτήριο Ασκληπιός στη Βέροια υποδέχτηκε την τεχνική ομάδα του PrescIT. Εκπρόσωποι της Ergobyte, του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών και του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ παρουσίασαν τη δεύτερη έκδοση του συστήματος, η οποία έχει ενσωματωθεί στο πληροφοριακό σύστημα DataLife που χρησιμοποιεί η κλινική.

Η επίδειξη ξεκίνησε με παρουσίαση συγκεκριμένων σεναρίων χρήσης. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους κλινικούς για την επίλυση αποριών και συλλογή των πρώτων εντυπώσεων. Με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους,  οι ιατροί και φαρμακοποιοί της κλινικής είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι το PrescIT, όπως έχει ενσωματωθεί στο οικείο πληροφοριακό σύστημα. Τις επόμενες ημέρες, η ομάδα του έργου θα συλλέξει το αναλυτικό τους feedback μέσα από δομημένα ερωτηματολόγια.

Οι ιατροί της κλινικής Ασκληπιός έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπηρεσία του Θεραπευτικού Πρωτοκόλλου, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί για τα κλινικά πρωτόκολλα που έχει αναπτύξει το θεραπευτήριο με βάση την μακροχρόνια εμπειρία του στην αντιμετώπιση ψυχιατρικών παθήσεων. Πρόκειται για κατευθυντήριες γραμμές, τις οποίες ακολουθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη διαχείριση μιας νόσου ή ιδιαίτερης κατάστασης.

Η ομάδα του PrescIT ετοιμάζει αντίστοιχα πιλοτικά και στους υπόλοιπους κλινικούς εταίρους, μέσα στους επόμενους μήνες. 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο